Testimoniale

Liviu Voinea – reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional, membru în Board-ul Executiv al FMI, fost Ministru Delegat pentru Buget, fost Viceguvernator al Băncii Naționale a României.

“Facultatea de Relații Economice Internaționale a fost mereu o facultate de elită, cu concurență acerbă, cu profesori de calibru și cu perspective foarte bune de angajare după absolvire. Datorez multe Facultății de REI: formarea ca macroeconomist cu perspectivă internațională, legarea unor prietenii care se păstrează și astăzi, prima bursă în străinătate, la Univesitatea Stockholm, și, după ani, șansa de a îndruma, la rândul meu, noi generații de economiști. Un absolvent al Facultății de REI, și mai ales un absolvent de master la REI, are in CV mai mult decât o facultate: are deja un statut social”.

LIVIU VOINEA

Alexandra Smedoiu – analist financiar certificat Chartered Financial Analyst© și președintele organizației CFA România. Este de asemenea partener la firma de consultanță Deloitte.

“Am ales să urmez, Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice datorită deschiderii spre nou, spre inovație, precum și datorită aplecării spre realitatea economică prezentă, prin cursurile și seminariile oferite, mereu în schimbare.
Facultatea se diferențiază prin varietatea subiectelor abordare, dar și prin calitatea profesorilor, care au făcut ca participarea la cursuri să fie nu o obligație, ci o plăcere. Mi-am ales primul angajator ca urmare a îndrumării profesorilor din cadrul Facultății, ceea ce denotă grija pentru studenți și preocuparea pentru ghidarea în carieră, de care este așa mare nevoie la 20 de ani.
Acum, și mai mult decât atunci, o facultate adaptată și conectată la mediul de afaceri oferă numeroase oportunități pentru tinerii aflați la început de drum.
Recomand cu căldură Facultatea de Relații Economice Internaționale din cadrul ASE, pentru dobândirea de cunoștințe valoroase, pentru diferențiere și excelență!”.

ALEXANDRA SMEDOIU

Corina Dimitriu – partener Deloitte

“Facultatea pentru mine a fost ca o carte bună, pe care începi să o citești și nu o mai lași din mână. Aici a fost locul unde am învățat ce înseamnă win-win în strategiile de negociere, aici am văzut cum pasiunea și entuziasmul se propagă într-un amfiteatru plin și aici am învățat ce înseamnă futures, options sau swap și strategii de hedging. Facultatea este o comunitate, sunt relații pe care le construiești și le stabilești pentru o viață intreaga, colegi și prieteni cu care te revezi sau lucrezi cu drag”.

CORINA DIMITRIU

Florin Balcan – director executiv Provident

“Am stiut de când am intrat la liceu că voi merge la ASE. Din toate discuțiile avute cu colegii mai mari, am ințeles rapid că la REI vin elevi de mare calitate si ies oameni de mare valoare. Am reușit să trec examenul de admitere și au urmat 4 ani de zile care mi-au confirmat aceste așteptari, uneori mi le-au și depașit. La REI am avut colegi cu care am legat prietenii de o viață, dar și colegi cu care am ajuns să cooperez la nivel de business, majoritatea lor ajungând in poziții respectabile în companii de succes. Este o altă dovadă ca acele cunoștințe pe care le-am dobândit în anii de facultate au fost niște cărămizi solide în formarea unor cariere excelente. Le mulțumesc profesorilor pentru ce au făcut pentru noi în acei ani și le recomand tuturor elevilor ce se gândesc să pornească la un drum în domeniul economic să aleagă facultatea de Relații Economice Internaționale pentru o carieră de succes!”.

FLORIN BALCAN

Georgiana Cosoveanu – Senior Governmental & Corporate Affairs Manager, Johnson & Johnson România

“Pentru mine Facultatea Relații Economice Internaționale (REI) înseamnă Diplomație, Elită, Excelență, Succes, Lideri, precum și Profesori dedicați, Colegi excepționali și Prieteni de încredere de-o viață.
REI reprezintă temelia educației mele și cheia dezvoltării mele profesionale, poarta către noi oportunități de studiu în străinătate cu burse la Moscova și la Washington DC (Georgetown University și George Washington University), precum și proiecte de cercetare la Berkeley Univeristy of California.
Profesional, REI mi-a calăuzit pașii în arta relațiilor internaționale în domeniul sănătății și am învățat că relații internaționale poți face, cu energie, pasiune și determinare, în orice domeniu și industrie, de la administrație publică, Guvern şi până la mediul de afaceri sau companii multinaționale. În prezent sunt membru al Echipei Executive de Conducere al uneia dintre cele mai importante companii farmaceutice din lume și am fost aleasă în funcții de conducere în cadrul mai multor asociații comerciale și de business.
Prin formarea REI, am aplicat permanent strategia de a gândi global și a acționa local, la nivel național. Am aflat cum diplomația utilizată în afaceri poate contribui la dezvoltarea durabilă a sistemului de sănătate din România și la un access mai bun la tratamente inovatoare. Încurajez orice tânăr să urmeze Programele REI! Și eu, dupa 20 de ani de la absolvire, m-am întors din nou la REI, doctorand la Scoala Doctorală Economie și Afaceri Internaționale”.
#Iubesc REI #Mulțumesc REI!

GEORGIANA COSOVEANU

Florin Dieaconescu – partener PricewaterhouseCoopers

“Am fost norocos sa fiu student la Facultatea de Relații Economice Internaționale și am fost foarte norocos să cunosc acolo profesori și colegi de foarte bună calitate, unii dintre ei devenind cei mai buni prieteni ai mei. După câțiva ani de parcurs profesional am conșțientizat că programa și conținutul alese de profesorii noștri au fost foarte relevante si actuale. De la cursurile de tranzacții, burse, transport internațional sau statistică până la sesiunile practice de negocieri de la orele de limbi străine, toate mi-au înlesnit adaptarea și învățarea care au urmat. Le sunt recunoscător și le mulțumesc doamnelor și domnilor profesori pentru aceste lucruri!”.

FLORIN DIEACONESCU

Diana Arjoca – Senior Director la Alvarez & Marsal

„Facultatea de Relații Economice Internaționale a fost pentru mine o alegere naturală, ținând cont de pasiunea pentru limbile străine cultivată în diferitele țări în care am locuit coroborată cu interesul meu pentru studiul domeniului economic și aplicabilitatea acestuia în cadrul companiilor multinaționale. Facultatea REI a contribuit atât la dezvoltarea mea profesională, prin crearea unor oportunități de angajare în companii multinaționale, cât și la cea personală, oferindu-mi șansa de a studia prin intermediul programului Erasmus la Viena, unde locuiesc în prezent. În actuala mea poziție de Senior Director la Alvarez & Marsal utilizez din plin cunoștințele dobândite pe parcursul studiilor superioare, mai ales din ciclul doctoral, având teza realizată sub îndrumarea domnului profesor universitar doctor Ioan Popa, în cadrul căreia am analizat în profunzime strategiile investiționale directe ale companiilor austriece în Romania. Continui să mă bucur de fiecare dată când realizez că amprenta Facultății REI se regăsește în marea majoritate a realizărilor mele profesionale, drept pentru care voi continua să încurajez viitoarele generații de economiști să profite din plin de multitudinea de oportunități pe care această facultate le are de oferit.”

DIANA ARJOCA

Georgiana Bodas – fondator AdNative Agency

“Urmarea studiilor în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale a reprezentat o experiență complexă de învățare și dezvoltare și a fost definitorie pentru parcursul meu profesional. La finalizarea studiilor, am urmat un program de management trainer în cadrul HP și ulterior m-am alăturat echipei de marketing Google România, unde am coordonat programe de dezvoltare a competențelor de marketing digital la nivel național. Cunoștințele aplicate de economie, marketing și business dobândite pe parcursul studiilor alături de experiențele profesionale complexe m-au ajutat să fac tranziția către antreprenoriat și îmi sunt extrem de utile în dezvoltarea afacerii.
Mulțumesc conducerii facultății și cadrelor didactice pentru pasiunea și profesionalismul de care dau dovadă. Recomand fără ezitare Facultatea de Relații Economice Internaționale”.

Scroll to Top